Søk

@ Engelsk flagg

Nyttig informasjon

Tips!

Her finn du ymse informasjon som kan vere greit å ha kjennskap til.

Bestillingsvilkår

Vennligst les gjennom våre vilkår før du bestiller. Når du reserverer en tur med oss vil vilkårene under være en del av avtalen du godtar. Ræin AS er en opplevelsesbedrift som tilbyr pakkereiser, og er etter pakkereiseloven og tilhørende forskrifter pålagt medlemskap i Reisegarantifondet etter norsk lov.

1. Generelt

Ræin er et reiseselskap lokalisert i Tafjord med bærekraftig fokus og høy lokal forankring. Vi tilbyr både organisert og skreddersydde opplevelser på Sunnmøre. Vi vil alltid gjør vårt beste for å tilby et produkt som er bærekraftig både for naturen og for lokalbefolkningen. Vi kan derfor garantere at en tur med oss alltid inkluderer miljøfaktorer, lokal forankring og utnytting av naturressurser inn i våre tilbud.

Alle våre guider er profesjonelle med oppdaterte kompetanse innen gitt spesialgren og førstehjelp i fjellet. I tillegg til sin guidekompetanse, er alle våre guider lokal og lommekjent i området.

2.Bestilling

Alle bestillinger må gjøres via vårt bookingsystem på www.raein.no, via epost kontakt@raein.no eller via telefon +47 930 14 845. Reservasjoner er bindene når du har mottatt en bekreftelse på e-post.

3. Betaling

Din totale betaling forfaller 14 dager etter at du har gjort en reservasjon. Betaling skjer enten direkte via vårt bestillingssystem eller via elektroniske fakturaer. Når den endelige reservasjonen er gjort, godkjenner du automatisk våre vilkår og betingelser. Ved bestilling innen 2 uker må betaling skje med en gang.

4. Avbestilling

 • Alle avbestillinger må sendes til kontakt@raein.no - avbestillinger via andre kanaler er ikke gyldige.

 • Avbestillinger er gyldige fra mottatt dato. Avbestilling 15 dager før avreise: 80% refusjon av den totale kostnaden

 • Avbestilling 14-8 dager før avreise: 50% refusjon av den totale kostnaden

 • Avbestilling 7-0 dager før avreise: ingen refusjon


5. Endringer i reiseplan

Hvis deltakeren ønsker å gjøre endringer på en bekreftet bestilling, vil det være en serviceavgift på 300 NOK per deltaker.

6. Endringer før avgang

Vi vil alltid gjøre vårt beste for å følge reiseruten, men vi vet at plutselige endringer innen transport, aktiviteter, innkvartering eller andre forhold kan forekomme. Hvis det skulle skje endringer i reiseruten, vil vi oppdatere nettstedet og våre kunder så snart som mulig. Vi vet at naturen alltid har siste ord. Fleksibilitet er derfor en nøkkel til gode opplevelser. Din sikkerhet er vår største bekymring. Våre guider og kontoret kan derfor gjøre endringer i reiseruten av sikkerhetsmessige årsaker.

Hvis endringene er for store fra den opprinnelige reiseruten, kan deltakeren si opp avtalen med Ræin AS. Denne beskjeden må sendes via e-post i rimelig tid til kontakt@raein.no.

7. Deltakere under 18 år

Deltakere under 18 år trenger skriftlig tillatelse fra en ansvarlig før de deltar på våre turer/kurs/aktivitet. Deltakere under 16 år må på de fleste turer være ledsaget av en ansvarlig person / voksen.

8. Minimum antall deltakere

Faste avganger krever et minimum antall deltakere. Ræin AS kan i dette tilfellet avlyse avgangen innen rimelig tid dersom det ikke er nok antall deltakere. Registrert deltaker vil få tilbud om å utsette/flytte sin reservasjon, eller få refundert turens totalkostnad. Hvis deltakere ønsker å gjennomføre turen med et lavere antall deltakere, vil Ræin AS se på muligheten for alternativ gjennomføring.

9. Deltakerens ansvar på tur

Våre kvalifiserte guider vil alltid ha fokus på din sikkerhet, og vi anbefaler derfor på det sterkeste at du følger veiledningen. Hvis du er ansvarlig for å skape ubehagelige hendelser på tur, kan du få beskjed om å måtte avbryte turen av Ræin AS. Dersom du avbryter turen av personlige årsaker vil ekstra kostnaden tilfalle deltakeren. På våre turer er det ikke lov å være beruset under aktiviteter, og du er selv ansvarlig for å informere Ræin AS eller guiden om vitale helseproblemer og medisinsk bruk. Deltakerne må selv sørge for at ulykkes- og reiseforsikringen dekker aktiviteten vi gjennomfører. Du deltar på egen risiko, og skulle uforutsett ulykke eller sykdom oppstå kan verken selskapet eller våre guider holdes ansvarlige. Forsikringspapirer må være med på turen. Deltakerne er ansvarlige for å bytte utleieutstyr som er skadet på grunn av uansvarlig oppførsel.

10. Vårt ansvar

Vi lover å gjennomføre turen etter turplan så langt det lar seg gjøre. Samtidig er det viktig å merke seg at naturen alltid har siste ord.

Skulle det måtte gjøres endringer i planen, lover vi å finne alternativer så nærme originalplan som mulig (se mer om endringer i turplan i eget avsnitt).

Ræin er ikke ansvarlig for tap og uforutsette situasjoner utenfor vår kontroll. Hvis vi avlyser turen mer enn 30 dager før avreise vil du som gjest motta full refusjon.

11. Hva er inkludert?

Alle våre turer har ulike agendaer. Hva som er inkludert i prisen, finner du på de forskjellige turbeskrivelsene. Generelt inkluderer ingen av våre turer reisekostnader til / fra turen/aktivitet, avgifter for å reise inn til Norge, alkoholholdige drikkevarer, ulykkes- og reiseforsikring og øvrige aktiviteter utenfor turbeskrivelsen.

12. Tvistesaker

Hvis du oppdager avvik fra turplanen, må du fortelle dette til guiden så snart som mulig. Klager etter avsluttet aktivitet må bli sendt til kontakt@raein.no innen 7 dager etter at turen ble avsluttet. Hvis det oppstår uenigheter mellom Ræin AS og en kunde, følges norske lover.


Sikkerhetsregler

Generelt

Sikkerhetesreglene under er en del av egenerklæringsskjema alle deltakere og gjester må signere før tur. De generelle sikkerhetsreglene gjelder for alle våre aktiviteter. Ræin sine turer og kurs blir gjennomført på en trygg og forsvarlig måte, hvor alle våre guider følger nasjonal standard innen instuktørutdanning.

Deltagelse på turer/kurs i fjellet innebærer alltid en viss risiko for uhell og skader. I samarbeid med hele teamet i Ræin har vi utviklet gode sikkerhetsinstrukser, beredskapsplaner, risikoanalyser og detaljerte turplanlegging med ønske og å redusere risiko på våre turer og kurs. På tur har guiden/instruktøren ansvaret for sikkerheten til gruppa. På bakgrunn av dette vil våre erfarne guider tilrettelegge turene/kursene etter gruppens forutsetninger (fysisk form, ferdigheter, erfaring, motivasjon, utstyr osv.), og forhold. Undertegnede er på denne måten gjort oppmerksom på at turen inkluderer en viss risiko. Undertegnede deltar på eget ansvar.

Ræin AS eller våre guider kan ikke holdes ansvarlig for ulykker, tap av utstyr eller skader som følge av at man ikke følger instrukser og føringer fra ansatte i Ræin.

Det blir tatt bilder på turen som kan brukes til markedsføring. Om man ikke ønsker å bli tatt bilde av, må man gi beskjed om dette.

For at guiden skal kunne ha ansvar for sikkerheten i gruppen må alle deltagere være medansvarlige og:

 • Rette seg etter guidens føringer under hele turen/kurset
 • Innrette seg som en del av gruppen
 • Gå etter guiden om ikke annet er avtalt
 • Stoppe/vente ved avtalte steder

Andre viktige momenter ved turene/kursene våre:

 • Det er viktig at den enkelte deltager informerer Ræin om sykdommer og/eller plager som kan være relevant for sikkerheten på tur/kurset.
 • Deltageren er pliktig til å erstatte skadet og/eller selvforskyldt tap av utstyr lånt av Ræin eller partnere.
 • Eventuelle søksmål mot Ræin eller våre guider må gjøres gjennom det norske rettsvesenet etter norske lover.
 • Det blir tatt bilder på turen som kan benyttes til markedsføring. Dersom man ikke ønsker å bli tatt bilde av, må man gi beskjed om dette.

Under finn du sikkerheitsreglar knytt opp mot ulike aktivitetar.


Luftveissymptomer

Det er viktig for både våre gjestar og ansatte å føle seg trygg på våre turar. Har du redusert allmenntilstand enten før eller under tur, vil vi anbefale deg å bli heime eller avbryte turen. På bakgrunn av dette anbefaler vi alle våre gjestar å ha gyldig reiseforsikring når du booker en tur med oss, som dekker avbestilling/avbryting grunna egen sykdom.

Personvern og cookies

Under kan du lese meir om kva informasjon vi nyttar og samlar inn når du besøker vår nettside. Dette er informasjon du har krav på dersom det samlast inn opplysningar frå nettsida vår om deg.

Standard cookies frå Craft

Publiseringsverktøyet ( Craft ) som vert nytta på denne nettsida har nokre standard informasjonskapslar. Desse informasjonskapslane samlar ikkje inn noko personleg eller sensitiv informasjon om deg. Dei samlar ikkje inn IP adresser og sender heller ikkje informasjon til tredjepartar.

Desse standard informasjonskapslane er berre til for å kommunisere med etc. brukerautentisering, skjemavalidering/tryggleik og grunnleggjande webapplikasjonsoperasjonar.

Dersom du har spørsmål/ynskjer å vite meir kring vår behandling av personopplysningar, ikkje nøl med å ta kontakt (kontaktinformasjon finn du på nettsida vår).

For meir informasjon om dine rettigheiter, sjå Datatilsynet sine nettsider.

Ta hand om informasjonskapslar i din nettlesar

www.nettvett.no kan du lese om korleis du endrar på nettlesaren for å godta/avvise informasjonskapslar, og få tips til tryggare bruk av internett.

Følg oss på @raein.no

Instagram post image Ræin Adventures
Instagram post image Ræin Adventures
Instagram post image Ræin Adventures
Instagram post image Ræin Adventures