Søk

@ Engelsk flagg

Store Brekketind 1579moh

Tips!

Aktivitetar

Klatretur til Store Brekketind 1579 moh

10 timar

Krevande

15+

4000

Store Brekketind vart sjeldent besøkt av andre enn lokale fjellfolk før 71 grader nord kjendis var på besøk hausten 2020. Turen er unik av sitt slag med fleire element av alpin ferdsel i pittoreskt landskap! For å ivareta sikkerheita og tilrettelegge for best mulig margin har vi maks 2 deltakarar per guide, og turen er derfor kun åpen for privat føring.


Turen har totalt i overkant av 1300 høgdemeter og ein distanse på 16km tur/retur. Store delar av turen går til sjølve klatring og bre-forsering. Turen startar tidlig med oppmøte kl 07.00 på Liasætra. Estimert tid: 9-12 timar.

Er du usikker om dette er ein tur for deg og dine? Ta kontakt.

Det er mulig å leige enkel overnatting i sæterhus på Liasætra hos oss, og kostar kr 500,- pr person per natt. Om ønskelig kan mat inkluderast i matkasse. Det er ikkje innlagt strøm eller toalett i hytta, men det er ved til oppvarming i ovnen og koketopp. Elv i nærheita. Dersom du ønsker å bo i hytte ved Liasætra, må dette avklarast på forhånd ved bestilling seinest 2 dager i forkant.

Prisar 2024:

1-2 personar - 8000 kr (1 guide)

2-4 personar - 12000 kr (2 guider)

Nyttig info

Turen krev god fysisk form, du bør klare uppemot 20km med dagstur sekk. Det er anbefalt men ikkje nødvendig med nåe erfaring av klyving eller klatring fra førr. Klatringa og toppen kan opplevast som luftig og utsatt og en bør ikkje ha paralyserande frykt for høgder. Aldersgrense på turen er 15 år, og for dei under 18 må ein vaksen være med i følge.

  • Guide; NF Klatreinstruktør Høyfjell
  • Alt av klatre og breutstyr som trengs (Klatresele, hjelm, skrukarabin, øks, stegjern.)
  • Første hjelp og sikkerheits utstyr

  • Mat og drikke
  • Overnatting (hytte på Liasætra kan leies)
  • Transport til og fra
  • Reise og ulykkesforsikring
  • Bomvei Liasætra; 25kr

  • Tursekk; cirka 30L
  • Skaljakke og skalbukse
  • Dunjakke/Fleecejacke
  • Fjellstøvler
  • Mat og drikke
  • (Klatresele og hjelm om du har)
  • Plass i sekken til hjelm, klatresele, øks, og stegjern

Turen starter på Liasætra på Stranda, her er lenk til veibeskrivelse via Google Maps: Liasætra, Stranda

Det er bomvei in til Liasætra fra Engeset og koster 25kr.

Privattur for 2 personar: 6000 kr

Guiden vil til alle tider ha gruppa sin tryggleik som førsteprioritet. Dette tyder at vêr, vind eller føre alltid vil legge føring for om turen vil kunne følgje planlagt rute eller ikkje. Skulle forhalda bli for dårleg til gjennomføring og turen blir kansellert på våre vegne, vil du som gjest ha moglegheit til å flytte turen eller full refusjon. Les gjennom våre sikkerheitsreglar og vilkår før du bestiller tur.

DAG-FOR-DAG Program

16.5km , 1359 høgdemeter, 9-12 timer

2 taulengder med klatring, 1 bratt snøbakke, og en rappell.

Vi begynner på Liasætra i Habostaddalen kl 0700. Liasætra er på Bomvei (25kr) fra Engeset på Stranda. Fra Liasætra beveger vi oss slakt men i gott tempo oppover Habostadalen og Liadalen i cirka 5km og 250 høgdemeter. Habostaddalen er en av de vakkreste dalene på Sunnmøre, omkranset av topper over 1500 høgdemeter, så er vi bland Sunnmøres jættar. Ved et sted på stien opp Habostaddalen finns en svær stein som markerer beste stedet å krysse Engesetelva. Vi krysser elva, avhengig av vannføring må vi kanske ta av oss på beina. Nå beveger vi oss videre 1 km opp dalen til foten av Store Brekketind. Her spiser vi lunsj og laddar batteriene.

Nå er det nesten 800 høgdemeter kvar til toppen, men kun 2.5km... det blir bratt opp resten av dagen. Vi følger rås opp noen hundre meter når denne går over i ur følgt av snø og så bre etterhvert. Ved brekanten på 1300moh tek vi på oss breutstyret og krysser Brekketindbreen og sen opp en bratt snøbakke på uppemot 30grader til et skar mellom Store Brekketind og Litje Brekketind. Her begynner klatring opp de sista 50 høgdemeter på Store Brekketind sin nordside til toppryggen. Vel oppe på toppryggen klyver vi oss forsiktig bort til toppvarden. Etter bilde og gratulasjoner på toppen så reverserer vi hela processen, men istedet for klatring så blir det rappell/nedfiring til skaret igjen.